Memory foam matracok

A memory habbal ellátott matracok az egészség és az élvezet páratlan egyé válása! A hőre lágyuló memory hab gyógyászati szempontból is a legideálisabb választás. A test melegére reagáló felület minden alkathoz optimálisan igazodik. A nyomáspont nélküli alátámasztás biztosítja a bőr alatti vérkeringés zavartalanságát, ezért az alvás közbeni fekvés pozíció váltások száma a töredékére csökken(pihentetőbb alvás). Porózus szerkezetének köszönhetően a felesleges hőt és párát a testtől elvezeti. A leghosszabb várható élettartamú anyag. A memory kifejezés a rendkívül hosszú, akár 20 év felett tartó alakvisszanyerő képességre utal.

MEMORY

A  Memory Foam – a legnagyobb áttörést jelentette az alvásiparban. Jelenleg a memória hab a legjobb nyomás mentesítő alapanyag.A hab egy úgynevezett, viszkoelasztikus poliuretánból készült. Hőmérséklet-érzékeny, és minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nagyobb a viszkozitása van, míg a magasabb hőmérsékleten  hajlamosabb a nagyobb rugalmasságra. Emellett nyomásra érzékeny. Ez azt jelenti, hogy a memória hab matrac vagy fedőmatrac  felülete képes a testvonal követésre milliméter pontosan, lehetővé teszi, hogy minden helyen egyenletesen támassza alá a testet, hogy a nyomáspontokból adódó nyomáskülönbségek a legjobban eloszlatásra kerüljenek.

Oyuncak_4287487
NASA az első ismert memory habot TEMPUR néven hozta létre 1972-ben a NASA űrrepülőgép üléseihez, hogy megfékezze a magas G-erők hatását, amit az űrhajósok tapasztaltak fel és leszállás közben. Ez soha nem volt teljesen kifejlesztve, és meg sem közelíti azokat a memória habokat  amit ma találunk az üzletekben. Ami igazán előtérbe hozta a memória hab fejlesztését az az volt, amikor a NASA úgy döntött, hogy kiadja a technológiai fejlesztését a „nagyközönség”  számára és kereskedelmi használatra.

Az emlékező hab (Memory Foam) matrac a felhasználóknak számos előnnyel jár. A legnyilvánvalóbb, hogy csökkentett nyomás nehezedik a testre és a gerincre. Emellett a memória hab matracot használók már klinikailag is bizonyították, hogy  egy jobb minőségű, pihentetőbb alvást kapunk. Más szóval, azt tapasztalhatjuk, hogy a memória hab matracon többet pihenünk kevesebb idő alatt , mint a hagyományos rugós és habmatarcokon. Ha allergiás, a memória hab matrac ilyenkor is különösen hasznos lehet, mert hipoallergén, alapanyagának köszönhetően távolt tartja a háziporatkákat. Az emlékező hab (Memory Foam) termékeket használók számára tehát jelentős előnyöket rejthet  ez a hab, különösen azoknak, akik vérkeringése nem kielégítő,  ízületi bántalmakban, vagy csontritkulásban szenvednek

 

 • STANDARD 4S

  STANDARD 4S

  A STANDARD 4S emlékezőhab matrac alapanyaga a normál hideg hab tartómagon túl a kor legkorszerűbb Részletek +
 • STANDARD 4H

  STANDARD 4H

  A STANDARD 4H emlékezőhab matrac alapanyaga a keményebb hideg hab tartómagon túl a kor legkorszerűbb Részletek +
 • STANDARD 4S 16

  STANDARD 4S 16

  A STANDARD 4S16 emlékezőhab matrac alapanyaga a keményebb hideg hab tartómagon túl a kor legkorszerűbb Részletek +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7